Mladi Krajišnik osvojio Kup Republike Srpske
Napisao Administrator    sreda, 15 januar 2014 23:16    PDF Štampa El. pošta

Košarkašice Mladog Krajišnika su po osamnaesti put osvojile Kup Republike Srpske pošto su u finalnoj utakmici savladale ekipu gradskog rivala Orlova. "Malene" su na taj način odbranile prvi trofej iz prošle sezone.

 
Milena Rađenović ponovo među „Malenim“
Napisao Administrator    sreda, 06 mart 2013 09:36    PDF Štampa El. pošta

Nakon dvije godine Milena Rađenović se vratila u svom matični klub.

 
Nykesha Sales u Mladom Krajišniku
Napisao Administrator    utorak, 26 februar 2013 15:12    PDF Štampa El. pošta

Najveća zvijezda koja je došla igrati na prostore regije iz američke ženske košarke, Nykesha Sales, nova je igračica „Malenih“.

U godini jubileja kada obilježavamo 50 godina uspješnog rada Kluba usljed izuzetno dobrih i ostrvarenih rezultata u dosadašnjem djelu takmičarske sezone, po 17-i put osvojen KUP Republike Srpske, osvojeno 5-o mjesto u seniorskoj MŽRKL ADRIATICA, ostvaren plasman na Final four Kadetske MŽRKL ADRIATICA (uzrast 16 godina), te usljed ambicija da po 4-i put osvojimo šampionsku titulu Prvaka BiH i KUP BiH klub je angažovao izuzetno kvalitetnu košarkašicu.


Nykesha Sales je rođena 10.05.1976. godine , Connecticut – USA , visina 183 cm , igra na poziciji vanjskog igrača bek-krilo.


Nykesha Sales je dosad igrala za “UNIVERSITY CONNECTICUT” , te u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi WNBA za “CONNECTICUT SUN” , rekorder je i najbolji osvajač lopti i strelac u istoriji “UNIVERSITY CONNECTICUT” (najbolji univerzitet ženske košarke u USA) , ima 7 nastupa na ALL STAR WNBA , rekorder je WNBA po broju započetih utakmica u prvoj petorci na 248 utakmica, u

Evropi dosad igrala :
2006.g. GAMBRINUS BRNO-Czech Republic (osvajač EUROLEAGUE WOMAN) ,          
2007.g. LOTOS GDYNIA-Poland ,
2008.g. TEO VILNIUS-Lithuania ,
2009.g. ZVVZ USK PRAHA-Czech Republic ,
2010.g. BESIKTAS-Turkey ,
2011.g. SK CESIS-Latvia , sve klubovi učesnici FIBA EUROLEAGUE WOMEN .

              ŽKK Mladi Krajišnik se zhvaljuje  KK “IGOKEA” Laktaši te posebno njihovom Predsjedniku i Predsjedniku Košarkaškog saveza Republike Srpske g-dinu Borisu Spasojeviću na podršci i pomoći prilikom angažmana napred navedene igračice .

 
Obilježavanje 50 godina postojanja ŽKK „Mladi Krajišnik“
Napisao Administrator    sreda, 20 februar 2013 14:57    PDF Štampa El. pošta

Ministar porodice, omladine i sporta, Nada Tešanović, razgovarala je danas sa rukovodstvom ŽKK „Mladi Krajišnik“ o pripremama za obilježavanje 50 godina postojanja ovog kluba.

 


Strana 1 od 15
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner